Apple'in Duyurmadığı 11 Yeni Özellik IOS 11'de

Share:
Geçdiğimiz Pazartesi Apple bu sonbahar kullancıların hizmetine vereceği IOS 11 için gelecek yepyeni özellikleri açıkladı. Açıklamalara göre üzerinde durulan asıl nokta gerçeklik ve verimlilik olmuş iPad için. Bundan başka Siri daha kullanışlı hale getirilmiş. Apple bir çok yeni özelliklerinde güncellemeler ile birlikde geleceğini duyurdu. Wi-fi parola paylaşımı, 1 elle kulanıla bilen klavye, SOS gibi bir çok başka yeni özelliyide IOS 11 kendinde bulunduracak. Peki Apple hangi özellikleri değinmedi? Tam liste şu şekilde.

SMS Fraud Extension - SMS Dolandırcılık uzantısı
Yabancı bir numaradan gelen bir sms bir az şüphelimi geldi ? Apple IOS 11'de kullanıcıları tehlikeli ola bilecek potansiyel sms-lere karşı uyaracak.

Wi-fi Parola Paylaşımı
Misafirlere Wi-fi parolasın söylemek her zaman eziyet olmuştu ama IOS 11'de bu daha kolay olacak. Tam olarak bilmiyoruz Apple nasıl yapacak ama yeni bir uygulama ile kullancılar arasında parola paylaşımı yapıla bilecek.

Yiniden tasarlanmış Podcast uygulaması
Diğer Podcast uygulamalarına nazaran yeni Podcast bir az daha sevimli olmuş. Yalnız uygulama daha çok Apple Music benzemiş.

FaceTime Live Photo
Gelişmiş ön kamera ile birlikde çekilen fotoğraflarda gelişti. Bu nedenle görünüşe göre Apple'in gelecekteki cihazları ön kameradan çekilen resimler için bile LivePhoto özelliğini destekliyecek.

One Handed keyboard - Tek-elli klavye
Söylentilere göre yeni iPhone 8 ekranı 5.8 inç olacak. Öyle ki, bu tek elle yazmayı daha kolay hale getirecek. Biz one handed klaviyeyi diğer modellerde gördüğümüzden bu IOS kullanıcılar için yeni bir şey olmayacak.

Siri-ye Yaz
Apple Siri-ye yazmayı aktiv hale getirecek böyle bir özelliği geçenlerde Google kendi asistanına getirmişdi.

SOS - Acil Durum uygulaması

Zor bir durumdamısınız? Iphone SOS Yardıma ihtiyacınız olduğunda arkadaşlarınızı ya da ailenizi haberdar ede bileceğiniz çabuk kısayol olucak. SOS hizmetinin iMessage, Kontrol Merkezi ya da Ayarlarda olucağı olası ihtimaller arasında.

Uçuş durumu

New York'taki uçuşunuzun zamanında olup olmadığını kontrol etmek her zamankinden daha kolay. Sadece Spotlight'a atlayın ve ilgili bilgiyi yazın ve tamamlayın.

ICloud aile depolama planları


Eskiden büyük bir ailedeki her bir bireyin kendi iCloud depolama planına vardı. Şimdi IOS 11'de, birden fazla kullanıcının birlikte paylaşabileceği aile planları olacaktır..

QR kodu desteği


Apple, Çin'deki kullanıcıların kamera uygulamasını kullanarak QR kodlarını tarayabileceğini söyleyerek sunumunda bunu gerçekten belirtti.



Ekran kaydı desteği
Teknik olarak ekranınızı şimdi kaydedebilirsiniz, ancak önce cihazınızı QuickTime çalıştıran bir Mac'e takmanız gerekiyor. Yeni güncelleme işlemi görünüşte işlemi düzene koyacak ve ekranlarını IOS'a kaydedecek. Öğretici videolar ve benzeri öğeler için kullanışlı bir özellik olacak.

Hiç yorum yok